Източник и снимка: Канал 3За трети път се срещаме с премиера.

...
Източник и снимка: Канал 3За трети път се срещаме с премиера.
Коментари Харесай

Магдалена Милтенова: Ако сега камионите плащат 1300 лв. годишно, вече ще плащат 13 000 лв.

Източник и фотография: Канал 3

За трети път се срещаме с премиера. Ние постигнахме своето, с цел да не предизвикваме вреди на жителите с митинга. Аз не приказвам от името на камионите с товарните транспорти, само че защото към този момент станахме тандем, ще кажа, че във връзка с това, къде ще минават камионите, за товарните камиони доста от секторите са неразрешени за придвиждане и те са към първокласните сектори, които са в тол системата. И в случай че в този момент заплащат 1300 лева годишно, в този момент ще заплащат 13 000 лева на година. А това е доста.

Това съобщи в " Беновска пита " Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи (КАП) във връзка договарянията с държавното управление за разрешаването на проблемите в транспортния бранш, включително и обсега на толсистемата и размера на тол таксите.

Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи (СМП), съобщи за диалозите в Министерски съвет: " Постигнахме цялостно схващане, имаше нарушен разговор - съгласно нас с Министерство на регионалното развитие, ще си разреша да издам нещо от диалога с премиера. Той сподели: " Кога е имало липса на разговор сред нас? " Да, разговор постоянно е имало. Но в последна сметка ние бяхме разочаровани от това, че ние говорихме за едни параметри на толсистемата и обсега с министър Нанков и проф. Асенов, само че в последна сметка цената бе оповестена за разискване, без консенсус. 

Оставката на Петя Аврамова? Ние постигнахме това, което бе нашата съществена цел - реален обсег и да имаме реалистични, съгласно нас, цени. Считаме, че при тези цени ще има събираемост, каквато чакат министерство на финансите и на Министерство на регионалното развитие. Няма по какъв начин един транспортьор да остане на пазара, в случай че прави по-малко от 8000 км на месец. 10 стотинки е за най-високия клас по най-високата категория. В целия развой на диалози не сме казвали, че няма да плащаме ", съобщи Йордан Арабаджиев.

Членът на УС на АПИ проф. Олег Асенов пресметна, че при посочените от Йордан Арабаджиев 8000 км на месец за превозвачите " при 10 стотинки - това са 800 лв. на месец ". Хубавото бе, че в края на деня се разбрахме, че приходите в края на годината ще бъдат такива, каквито чакаме всички. Превозвачите споделиха, да приходите са постижими ".

Магдалена Милтенова от КАП заключи и поставените съществени проблеми на диалозите в Министерски съвет: " Нерегламентираните транспорти, европейското финансиране и контрола. Изискванията ни бяха изнесени и признати, несъмнено. Това са проблеми, които унищожават транспортния бранш от 10 година и повече. "

Тук проф. Олег Асенов от АПИ вмъкна: " Самата тол система може доста да помогне за секване на тези опити за нерегламентирани транспорти. Виждаме добавена стойност в доста браншове ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР